LINKKEJÄ:
Caminito Facebookissa
Kari Piironen
Musiikkipalvelu RSK

Osta Caminiton single!!
Sisältää kappaleet Rentun elämää,
Ei soittoa kuulu.


©Musiikkipalvelu RSK
      Mika Rekonen

Alkuperäinen Caminito.
Caminito n.1999 alkaen.
Caminito 04. 2008 alkaen.
Nykyinen Caminito.

Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi
.

Caminito-orkesteri sai alkunsa Viitasaarella jo vuonna 1995, eli lähes 17 vuotta tulee kuluneeksi nimen syntymisestä. Caminiton perustajajäsenet olivat Hannu ja Erkki Paananen sekä Teijo ja Mika Rekonen. Tämä soittoporukka oli kiertänyt jo aiemmin muutaman vuoden ajan soittamassa nimellä Satakieli. Kari Piironen tiedusteli porukkaa bändikseen ja samalla vaihtui myös nimeksi Caminito. Näin alkoi Karin ja Caminiton yhteinen taival.

Parin vuoden ajan Caminito säesti Karia alkuperäisellä kokoonpanolla, kunnes kitaristi/laulaja Hannu Paanasen tilalle tuli Petri Hämäläinen, joka nykyisin tunnetaan Saija Varjuksen orkesterista. Muutaman vuoden kuluttua orkesteri koki lisää muutoksia, kun rumpali Erkki Paananen vaihtui Sami Harliniin.

Tämä kokoonpano säesti Karia jonkin aikaa, kunnes pitkä yhteistyö sai orkesterin haluamaan kokeilla jotakin uutta, ja niinpä solistiksi vaihtui Rainer Bollström. Tämä kokeilu kesti vain vuoden verran, sillä Mika ja Teijo palasivat takaisin Karin taakse, ja jälleen oli edessä uusien soittajien etsintä. Lukuisten tuuraajien ja puhelinsoittojen jälkeen Caminitoon asettuivat rumpaliksi Jyri Hietapakka Iisalmesta ja kitaristiksi Ismo Pentikäinen Nilsiästä. Tämä soittoporukka jäi sillä hetkellä Caminiton viimeiseksi ennen muutaman vuoden taukoa. Tässä vaiheessa noin kuusi vuotta oli Karin kanssa Suomea kierretty, kun Mika jätti Caminito-orkesterin ja Teijokin siirtyi muihin kuvioihin. Näin orkesterin toiminta loppui toistaiseksi.

Seitsemän vuotta sitten Mika päätyi monien bändien ja solistien jälkeen Sami Niemisen, Elina Kattilakosken ja Tommi Tryggin muodostamaan Velvet-yhtyeeseen, josta myöhemmin muotoutui uusi Caminito. Kari otti Mikaan yhteyttä reilut viisi vuotta sitten, ja yhteistyö hänen kanssa alkoikin uudelleen, sillä muutkin soittajat kiinnostuivat Karin säestämisestä. Elina kuitenkin jättäytyi alkuvaiheessa pois, ja jälleen kerran etsittiin Caminitoon kosketinsoittajaa. Elinan jälkeen pidempiaikaisiksi soittajiksi tulivat ensin Matti Koskinen Tampereelta, ja tästä parin vuoden kuluttua Pertti "Pepe" Niilahti. Tällä miehityksellä mentiin, kunnes Pepe vaihtui nykyiseen kosketinsoittajaan Tuomo Tiitiseen. Vähän tämän jälkeen kitaristi Tommin tilalle tuli Manne Karjalainen.

Lukuisten vaiheiden jälkeen Caminito on päätynyt nykyiseen kokoonpanoonsa ja matka sen kuin jatkuu. Tässä historiikissa on mainittu vain pidemmän aikaa yhtyeessä soittaneet muusikot.